Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani Katarinca so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) , na podlagi priporočil in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne strani.
CENE

Vse cene so izražene v EUR (Evrih).

Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa).

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

NAKUPOVANJE

Pri vsakem izdelku so navedeni naslednji podatki:

  • Ime in opis izdelka
  • Cena izdelka ter morebitna akcijska cena
  • Vsebina izdelka

Nakup zaključite s pregledom vašega naročila in klikom na gumb »Oddaj naročilo« na koncu povzetka nakupa. Vaše naročilo bo s tem oddano in odposlano v najkrajšem možnem času.

NAROČILO

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o oddaji naročila. Še istega dne prejmete tudi predračun vašega naročila na vaš mail. Ko je predračun poravnan, se naročeno pošlje. Morebitne preklice naročil lahko v roku 10 ur od oddaje naročila sporočite na naš e-naslov ali pa nas pokličete. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da gre naročilo v obdelavo.

DOSTAVA NAROČENIH PROIZVODOV IN POŠTNINA

Ponudnikov partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.d.

Stroški dostave se izpišejo preden zaključite naročilo.

V primeru, da ob dostavi uporabnik na dogovorjenem naslovu ni navzoč, blago lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem.

V primeru, da ob času dostave niste prisotni, vam dostavna služba pusti obvestilo. Rok za prevzem pošiljke je pri Pošti Slovenije 15 dni.

Teža pošiljke / Cena dostave z DDV

Do zneska 39,99€ je po Sloveniji poštnina 3,50€ pri predplačilu z nakazilom na TRR oz. 5,50€ pri plačilu po povzetju.

Nad 39,99€ je poštnina po Sloveniji brezplačna. Osebni prevzem na naslovu podjetja je brezplačen.

Cena dostave v druge države je vezana na cenik poštnih storitev Pošte Slovenije v mednarodnem prometu.

PLAČEVANJE

Bančno nakazilo (UPN nalog): kupec opravi naročilo, nato prejme podatke za nakazilo denarja, ki ga prejme na e-mail. Za sklic navedite številko računa. Takoj, ko bo nakazilo na našem računu, izdelke pošljemo na naveden naslov. Če sporočila ne prejmete, preverite mapo vsiljena pošta.

Pri plačilu po povzetju se naročilo pošlje na naveden naslov in kupec plača kupnino Pošti Slovenije ob dostavi.

PODATKI ZA NAKAZILO VAŠEGA  NAROČILA

Koda namena: GDSV

Namen plačila: Plačilo ponudbe štev. ( vnesite številko vašega naročila)

Bančni račun IBAN: SI56 6100 0001 8725 521     Delavska hranilnica d.d.

V primeru plačila iz tujine SWIFT: HDELSI22

Sklic: SI00  (vnesite številko vašega naročila)

Ime in naslov prejemnika: KATARINCA, Katarina Utroša, s.p.,  Tomšičeva 2, 9220 LENDAVA

Znesek za plačilo: ( vnesite znesek za plačilo)

IZDAJA RAČUNA

Katarinca po naročenih artiklih kupcu izda račun na e-naslov kupca. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

DOBAVNI ROK

Dostava paketa je v roku 1-3 delovnih dni, v nasprotnem primeru je stranka o datumu dobave obveščena po elektronski pošti.

VRAČILO IN ZAMENJAVA BLAGA

Podjetje Katarinca ne odgovarja, če je embalaža poškodovana ob prevzemu pošilljke. Če je del embalaže poškodovan, ne da bi bil za to kriv potrošnik, ga vrne v roku 14 dni na svoje stroške. Vse ostale potencialne nepravilnosti oz. reklamacije skrbno rešujemo skupaj v sodelovanju s kupcem, za katerega poiščemo najugodnejšo rešitev.

Izdelek vrnite s priporočeno pošiljko in v enaki embalaži, kot ste ga prejeli, na naslov KATARINCA, PE Glavna, Glavna ulica 73, 9220 Lendava. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Obvezno priložite račun.

VARSTVO PODATKOV

Osebne podatke uporabnikov spletne strani www.katarinca.si varujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo o varstvu podatkov GDPR. Podatke hranimo in uporabljamo izključno za izpolnjevanje naročil in pošiljanje novic ter v nobenem primeru ne bodo prodani, posojeni ali kakorkoli drugače posredovani tretjim osebam.

Spletna stran www.katarinca.si samodejno zbira izključno neosebne podatke o uporabi spletnega mesta, kot so obiskanost strani, dnevno število obiskovalcev, časovno obdobje, v katerem se obiskovalci zadržijo na spletni strani ipd.

Več o varovanju osebnih podatkov si lahko preberete TUKAJ.

POLITIKA PIŠKOTKOV
KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene.

Spletni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, se lahko obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Piškotki spletne analitike, naprednega oglaševanja, družabnih omrežij in drugi piškotki tretjih oseb pa se namestijo le s predhodno privolitvijo obiskovalca.

ONEMOGOČENJE PIŠKOTKOV

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.katarinca.si in vsi podatki na njej (fotografije, grafike, vsebine) so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru našega pisnega soglasja.

KATARINCA, naravna kozmetika, Katarina Utroša, s.p., Tomšičeva ulica 2, 9220 Lendava

D.Š: 33272590 (ni DDV zavezanec)

Podrobnejše pogoje poslovanja lahko najdete TUKAJ.